PREMONIŢIE sau COINCIDENŢĂ? Ultima caricatură a directorului CHARLIE HEBDO, înainte de a muri în atentat

ATAC TERORIST PARIS. Directorul săptămânalului Charlie Hebdo, desenatorul Stephane Charbonnier, a murit în atentatul ce a avut loc miercuri în redacţia publicaţiei de satiră din Paris. Coincidenţă sau nu, în ultimul număr Charlie Hebdo o caricatură semnată Charb se referea la un posibil atentat terorist în Franţa, înainte de sfârşitul lunii ianuarie.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 15:01

Stephane Charbonnier, cunoscut drept Charb, a realizat o caricatură care făcea trimitere la un posibil atentat terorist comis în luna ianuarie în Franţa.

Potrivit Le Monde, Charb a murit la spital, după ce a fost grav rănit în timpul atacului armat. El fusese ameninţat în mai multe rânduri cu moartea din cauza desenelor sale, iar de ceva timp beneficia de pază din partea poliţiei. Ofiţerul care îl escorta a fost ucis şi el în timpul atentatului.

ATAC TERORIST la PARIS. Al doilea ATENTAT la Charlie Hebdo, din cauza unor caricaturi privind islamiştii

În cel mai recent număr al Charlie Hebdo, Charb pare să fi avut o premoniţie cutremurătoare. Textul ultimei sale caricaturi a fost: „Încă nu avem atentate în Franţa. Aşteptaţi! E timp până la sfârşitul lui ianuarie pentru a-şi prezenta urările”.

Cel mai grav atentat terorist din Franţa s-a produs, miercuri, la Paris. Cel puţin 12 persoane au murit şi zece au fost rănite în redacţia Charlie Hebdo, care l-a ironizat în repetate rânduri pe profetul Mahomed. Atacatorii care au deschis focul în sediul săptămânalului francez strigau „Alah akbar!”, „L-am răzbunat pe profetul Mahomed” Şi „L-am ucis pe Charlie Hebdo”.

Toate indiciile arată că autorii atacului ar fi adepţi sau membri ai grupării Statul Islamic.

ATAC ARMAT la redacţia Charlie Hebdo. Ce a apărut pe pagina de Twitter a publicaţiei la o oră după ATENTAT