ATENTAT TERORIST la Paris: TERORISMUL, principalul subiect al reuniunii diplomaţilor europeni

Miniștrii de Externe din statele Uniunii Europene (UE) vor discuta problema terorismului la următoarea lor reuniune, din 19 ianuarie, ca urmare a atacului armat comis miercuri la Paris contra sediului săptămânalului Charlie Hebdo și soldat cu 12 morți, a anunțat șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

07 ian. 2015, 19:44
ATENTAT TERORIST la Paris: TERORISMUL, principalul subiect al reuniunii diplomaţilor europeni

”Combaterea terorismului, în toate formele sale, se află constant în mijlocul reuniunilor miniștrilor de externe. Acest eveniment tragic îmi întărește hotărârea în acest sens și voi pune această chestiune pe agenda următoarei reuniuni a miniștrilor de externe de pe 19 ianuarie”, a menționat Mogherini, într-o declarație.

Atentatul comis miercuri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris s-a soldat cu 12 morți, dintre care opt jurnaliști, și 11 răniți, patru dintre ei fiind în stare gravă, a anunțat miercuri seară procurorul general al Franței, François Molins.

Citeşte şi ATAC TERORIST la Paris. Reacţia MAE după ATENTATUL din redacţia Charlie Hebdo

Atacatorii strigau ”Allah akbar!” și ”afirmau că vor să îl răzbune pe profetul” Mahomed, a confirmat Molins. Printre cei uciși se numără caricaturiștii Cabu, Charb, Tignous și Wolinski, extrem de cunoscuți în Franța.