ATENTAT TERORIST la PARIS. Eticheta #JeSuisCharlie apare în tot Internetul

Eticheta #JeSuisCharlie a început să fie postată miercuri pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter, de utilizatori, în semn de solidaritate cu victimele teroriştilor.

07 ian. 2015, 19:24

Eticheta #JeSuisCharlie (Eu sunt Charlie, n.r.) apare scrisă cu litere albe, cu fonturile specifice publicaţiei, într-un pătrat negru şi pe prima pagina a site-ului săptămânalului, www.charliehebdo.fr, care afişează doar această imagine.

Imaginea a fost rapid distribuită – de mii de ori – de către utilizatorii de internet din toată lumea, dar mai ales de către ziariştii care s-au solidarizat la nivel mondial, potrivit The Independent. În mesajele de susţinere de pe Internet se vorbeşte despre „libertatea presei” şi despre „libertatea de exprimare”.

Sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris a fost, miercuri, ţinta unui atac cu arme automate, al militanţilor islamişti, în urma căruia 12 persoane au fost ucise, inclousiv patru jurnalişti în frunte cu directorul  publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb).

Citeşte şi Atentat terorist la Paris: Zeci de mii de oameni demonstrează împotriva atacului criminal de la Charlie Hebdo

Martorii la tragedie au declarat că redacţia publicaţiei Charlie Hebdo a fost atacată de simpatizanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida, iar şeful statului, Francois Hollande, a calificat acest atac armat ca fiind „un atentat terorist” de o „excepţională barbarie”. Şeful statului francez a declarat doliu naţional, începând de joi, după această tragedie.