ATENTAT TERORIST PARIS: Mii de persoane au ieşit în stradă, ca omagiu pentru victimele de la Charlie Hebdo

Aproximativ 100.000 de persoane au ieşit, miercuri seară, pe străzile din marile oraşe din Franţa pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului terorist comis la sediul săptămânalului "Charlie Hebdo", soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 11. Manifestaţiile continuă în Franţa şi joi.

08 ian. 2015, 17:45
ATENTAT TERORIST PARIS: Mii de persoane au ieşit în stradă, ca omagiu pentru victimele de la Charlie Hebdo

Mii de persoane s-au adunat joi seară, începând cu ora 18.00, în Piaţa Republicii din centrul Parisului, nu departe de sediul publicației „Charlie Hebdo”, potrivit lemonde.ro. Oamenii scandează „Je Suis Charlie!” („Eu sunt Charlie”) şi agită pancarte pe care scrie „Charb a murit liber„, mesajul făcând referire la directorul publicaţiei, Stephane Charbonnier (47 de ani), cunoscut în mediul presei ca „Charb”.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, i-a îndemnat pe francezi să iasă în stradă şi să se alăture manifestanţilor. „Toţi republicanii şi toţi apărătorii libertăţii să iasă în străzi pentru a aduce un omagiu victimelor de la sediul Charlie Hebdo„, a spus edilul.

Manifestaţii similare au loc şi în zonele Saint-Denis, Stain şi Bobigny, de la periferia Parisului. Alte sute de oameni s-au adunat la un miting organizat în oraşul Reims.

CITEŞTE ŞI: Prima FOTOGRAFIE făcută în sediul „Charlie Hebdo” după producerea atacului sângeros

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Doi suspecți implicaţi în atacul sângeros de la revista Charlie Hebdo, fraţii Kouachi Sharif și Said, au fost localizaţi joi dimineață, în Aisne, aproape de Villers-Cotteret, pe RN2, potrivit LeFigaro. Cei doi bărbați, care corespundeau semnalmentelor celor doi suspecți căutați de poliție, se aflau la bordul unui Renault Clio alb, purtând cagule. În spatele mașinii au putut fi văzute arme.

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi de comiterea atacului sângeros împotriva sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei.

Citeşte şi: ATENTAT TERORIST la PARIS. Povestea EMOŢIONANTĂ a poliţistului musulman ucis în atacul de la Charlie Hebdo