ATENTATE BRUXELLES. Românca rănită în explozia de pe aeroport, umilită de şef

Situaţie revoltătoare pentru o româncă rănită în atentatele de la Bruxelles. Directorul Autorităţii Navale Române, unde femeia este la rândul său director economic, a fost la un pas să-i suspende contractul de muncă. Motivul este scandalos: nu a prezentat imediat un act care să justifice concediul medical pentru recuperarea după atentat.

01 apr. 2016, 06:04
ATENTATE BRUXELLES. Românca rănită în explozia de pe aeroport, umilită de şef

Cristina Călinţaru este unul dintre românii răniţi în atentatele de la Bruxelles. Are 47 de ani, este din Constanţa şi s-a aflat chiar în locul unde unul dintre teroriştii kamikaze s-a aruncat în aer, pe aeroport.

Constănțeanca, director economic la Autoritatea Navală Română (ANR), a fost rănită la picior, fiind operată de medicii belgieni. Ea a descris la România TV clipele de groază prin care a trecut.

Citeşte şi ATENTATE BELGIA. Explozibilul folosit de terorişti este extrem de puternic şi diferit de cel folosit în Paris

Mai stau câteva zile în spital. Recuperarea decurge destul de bine, dar încă mă vor mai ţine sub observaţie. Când s-a produs explozia eram în partea stângă a aeroportului, la check-in. Eram singură. Eram în zona unde a avut loc prima explozie„, a declarat Cristina Călinţaru.

Trist este că la scurt timp după atentate, Cristinei i s-a cerut să facă dovada că e în spital la Bruxelles. Directorul firmei, Liviu Cazan, s-a interesat dacă femeia a adus un act medical care să-i justifice absenţa de la serviciu. Cum acest act medical nu exista la dosar, bărbatul a întrebat în ce condiţii îi poate suspenda contractul de muncă. Contactat de România TV, directorul Autorităţii Navale a refuzat să comenteze situaţia.

Norocul ei a fost că s-a plâns la ambasadă. Acest lucru este afirmat atât de Cristina Călinţaru, cât și de Sorin Liță, liderul sindical din ANR.

În total, patru români au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles, doi dintre ei fiind deja externaţi.

  • O româncă şi fiica sa, singurii supravieţuitori din vagonul de metrou explodat la Bruxelles

O botoşăneancă şi copilul ei de doi ani sunt singurii supravieţuitori din vagonul de metrou în care a explodat una din înărcăturile explozive în staţia Maelbeek, din Bruxelles.

Roxana Ştefănucă, de 23 de ani, este stabilită de mai bine de 5 ani în Bruxelles, unde soţul şi tatăl ei au o afacere în domeniul în construcţiilor. În ziua neagră pentru capitala Europei, tânăra originară din comuna Mileanca, judeţul Botoşani îşi ducea fata mai mare, în vârstă de 5 ani, la şcoală. Era un drum pe care îl parcurge zi de zi cu metroul. Pentru că fetiţa lor cea mică, de doar doi ani nu avea cu cine rămâne acasă, tânăra a luat-o cu ea pentru a-şi conduce surioara la şcoală, potrivit libertatea.ro.

Citeşte şi ATENTATE BELGIA. S-a aflat CINE ESTE FEMEIA plină de sânge după atentatele din Bruxelles

Pe drumul de întoarcere însă, iadul a coborât pe pământ, când o bombă a explodat într-unul din vagoanele metroului aflat în staţia Maelbeek: chiar vagonul în care erau mama şi fiica. Anca Cucuruzac, sora tinerei rănite, a aflat ulterior cu groază că cele două au fost singurele supravieţuitoare, tânăra fiind scoasă de sub mai multe cadavre decapitate de suflul exploziei.

Ea şi copilul au fost singurii supravieţuitori din acel vagon. Îşi aminteşte o bubuitură puternică şi o femeie plină de sânge aruncată peste ea de suflul exploziei. A mai apucat să se uite la fetiţă, a văzut-o că plânge şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa„, a povestit sora tinerei rănite în Bruxelles.

Femeia rănită s-a trezit abia pe un pat de reanimare la Spitalul Militar din Bruxelles. Primul lucru pe care l-a rostit a fost numele fetiţei, Miruna, care era cu ea şi pe care o văzuse ultima oară în mijlocul infernului. Au fost ore care au părut ani pentru membrii familiei din Bruxelles, dar şi pentru prietenii şi familia de acasă.

Citeşte şi ATENTATE BRUXELLES. Povestea miraculoasă a unui adolescent. A supravieţuit la trei atacuri teroriste

Părinţii au văzut la televizor şi au sunat-o pe sora mea. Au văzut că nu răspunde, au dat-o ca dispărută şi au fost sfătuiţi de poliţişti să o caute la spitalele la care au fost duse victimele. Peste aproape trei ore au găsit-o la spital, abia la amiază. Atunci au realizat că fetiţa era dispărută. Au găsit-o spre seara. Vă daţi seama ce a fost în sufletul lor în tot acest timp. Nimeni nu ştia nimic. Am văzut cu toţii cum arată acele vagoane afectate de explozie. Pe ei i-au scos vii din mormanul de fiare. Probabil că norocul fetiţei a fost că era în căruţ şi poate că a mai protejat-o de suflul exploziei”, a spus profesoara Luminiţa Pascariu, o prietenă apropiată a familiei.

Deşi au scăpat cu viaţă din explozie, cele două, mamă şi fiică, sunt în stare gravă internate, iar familia de acasă aşteaptă în fiecare clipă veşti bune de la soţul tinerei şi părinţii acesteia, rudele fiind împărţite între spitalele unde sunt internate cele două.

E arsă toată pe faţă, pe cap. I se mai văd doar ochii. E în stare de şoc, dar am putut să vorbesc cu ea două minute. Fetiţa este şi ea cu arsuri şi este intubată, pentru a fi ajutată la respiraţie„, a spus sora tinerei rănite.

Citeşte şi Atentate la Bruxelles: Încă o victimă găsită la aeroportul internaţional Zaventem

Douăzeci şi opt de victime au murit în atentatele de marţi din Bruxelles, au anunţat autorităţile belgiene, care au explicat că în bilanţul anterior de 31 de morţi se află şi cei trei atacatori kamikaze, potrivit publicaţiei La Derniere Heure.