Atentate în Franţa: Abdeslam a refuzat să vorbească la primele audieri

Salah Abdeslam a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de autorităţile franceze în cadrul primei audieri în Franţa în cazul atentatelor teroriste de la Paris din noiembrie 2015, de când a fost extrădat din Belgia, a anunţat Parchetul din Paris, scrie Le Figaro.

RomaniaTV.net
20 mai 2016, 12:04
Atentate în Franţa: Abdeslam a refuzat să vorbească la primele audieri

Abdeslam, despre care se crede că ar fi singurul membru rămas în viaţă al comandoului care a organizat atentatele teroriste de la Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, a ajuns vineri dimineaţă la Palatul de Justiţie din Paris pentru a fi audiat de judecătorii francezi pentru prima dată în cadrul anchetei.

„Salah Abdeslam a invocat dreptul la tăcere, refuzând să răspundă la întrebările judecătorului”, potrivit Parchetului din Paris. „El n-a dorit să vorbească azi (şi a indicat – n.red.) că o va face mai târziu”, a declarat avocatul său, Frank Berton, citat de AFP. „El a dorit să facă uz de dreptul său la tăcere, are nevoie de timp” (de gândire – n.red.), a adăugat Berton, adăugând că Abdeslam „se simte spionat 24 din 24 de ore” şi „nu are condiţii bune” în detenţie, informează Le Figaro.

Citeşte şi Prima fotografie a lui Salah Abdeslam, în închisoare. Cum arată inamicul public numărul 1 FOTO

Pe 27 aprilie, când a fost extrădat din Belgia, Salah Abdeslam (26 de ani) a fost inculpat în Franţa pentru „asasinate legate de activitatea unei grupări teroriste”. El a fost plasat în detenţie provizorie la închisoarea din Fleury-Mérogis, situată la 26 de kilometri sud de Paris. A fost arestat pe 18 martie la Bruxelles, după ce a fost urmărit patru luni în mai multe ţări europene.