Atentate în Franţa: Acuzaţii în redacţia Charlie Hebdo: Au fost împinşi către MOARTE

Fondatorul revistei satirice Charlie Hebdo îl acuză pe Charb, directorul săptămânalului, ca şi-a împins colegii catre moarte, prin publicarea caricaturilor care au ofensat lumea islamică.

15 ian. 2015, 13:08
Atentate în Franţa: Acuzaţii în redacţia Charlie Hebdo: Au fost împinşi către MOARTE

Henri Roussel, unul dintre membrii fondatori ai revistei Charlie Hebdo, l-a acuzat pe directorul săptămânalului de satiră francez, Charb, care a fost ucis în atacul terorist asupra sediului redacţiei, că i-a împins pe colegii săi către moarte. Astfel, din cauza publicării caricaturilor „din ce în ce mai provocatoare” care l-au avut ca subiect pe Profetul Mohamed, ar fi stârnit ura islamiştilor.

Henri Roussel, in varsta de 80 de ani, care a contribuit la primul numar al saptamanalului satiric in 1970, a scris ca Charb ersa „un tip uimitor”, dar si incredibil de incapatanat.

Citeşte şi Pentru premierul turc, libertatea de exprimare NU este totuna cu libertatea de a INSULTA

„Ce l-a făcut să simtă nevoia să târască echipa într-o exagerare?”, s-a întrebat Henri Roussel, în vârstă de 80 de ani, făcând referire la decizia lui Charb de a publica o caricatura cu Mahomed pe prima pagină a revistei Charlie Hebdo, în 2011. În urma acestui gest, redacţia a fost incendiată, scrie Nouvel Observateur. Dar în septembrie 2012, Charb „recidiva” cu o nouă caricatură pe temă islamică.

Citeşte şi Muftiul Ierusalimului consideră noua caricatură din Charlie Hebdo drept o „insultă” la adresa musulmanilor

Avocatul săptămânalului Charlie Hebdo, Richard Malka, a reacţionat furios, spunând că „Charb nu a fost încă înmormântat” şi că revista Nouvel Observateur „nu are nimic mai bun de făcut decât să publice un material polemic şi veninos la adresa lui (…) Dezamăgirea mea este profundă”…