Atentate în Franţa şi Belgia: A fost descoperită încă o locuinţă a jihadiştilor

A patra ascunzătoare folosită de celula jihadistă care a participat la atentatele de la Paris și Bruxelles, neocupată de la sfârșitul lui ianuarie, a fost descoperită într-o suburbie a capitalei Belgiei, a informat marți RTBF, citată de AFP, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
07 iun. 2016, 20:52
Atentate în Franţa şi Belgia: A fost descoperită încă o locuinţă a jihadiştilor

Anchetatorii au descoperit pe 22 martie, cu câteva ore înainte de atentatele comise la Bruxelles, un apartament închiriat la Jette — o comună de la periferia orașului—, sub un nume fals, de către Mohammed Bakkali, unul dintre cei care au avut în grijă logistica celulei jihadiste. El este suspectat în prezent că a mai închiriat două locuințe, a explicat radio-televiziunea belgiană pe pagina sa de internet.

Potrivit RTBF, un vecin a indicat anchetatorilor că l-a recunoscut pe Najim Laachraoui, unul dintre teroriștii kamikaze de la aeroportul din Bruxelles, precum și pe o a treia persoană neidentificată.

Ancheta a dezvăluit că „mai multe mașini utilizate de teroriștii de la Paris staționează în apropierea acestei adrese”, a precizat RTBF.

„Este cazul unui autoturism Seat folosit de membrii trupei de comando de la terase și de un Audi A6 închiriat de Salah Abdeslam, pentru a-i aduce pe cei trei teroriști din Ungaria”, a adăugat postul belgian.

Alte locuințe ale rețelei jihadiste conduse de Abdelhamid Abaaoud, belgianul de origine marocană considerat coordonatorul atentatelor din 13 noiembrie de la Paris și ucis cinci zile mai târziu într-un asalt al poliției în suburbia pariziană Saint-Denis, au fost identificate la Bruxelles, Charleroi și Auvelais (sud).

Potrivit RTBF, apartamentul din Jette „nu era cel mai folosit” și servea mai repede ca „o soluție de rezervă”.