ATENTATE în lanţ în Turcia. Şase persoane au murit

Cinci soldați turci și un paznic au fost uciși duminică și alte 16 persoane au fost rănite în două atacuri atribuite combatanților kurzi și întreprinse la un interval de câteva ore în sud-estul Turciei, au indicat armata și media.

RomaniaTV.net
10 iul. 2016, 18:04
ATENTATE în lanţ în Turcia. Şase persoane au murit

Patru soldați au fost uciși și altul rănit de explozia unei mine la trecerea vehiculului lor pe o șosea în provincia Hakkari, a anunțat agenția Dogan, citând armata.

Forțele de securitate turce întreprind operațiuni de amploare în provincia situată la frontiera cu Irakul pentru a-i anihila pe combatanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Cu puțin timp mai înainte, un soldat turc și un paznic au fost uciși într-un atentat cu mașină capcană în provincia Van, a anunțat armata, imputând atacul combatanților kurzi.

Atentatul din fața unui post militar s-a soldat cu cel puțin 15 răniți — zece soldați și cinci paznici, dintre care unul grav, a precizat armata, ce a atribuit atacul separatiștilor PKK, considerat drept o organizație teroristă de către Ankara.

PKK întreprinde atacuri aproape cotidiene împotriva forțelor de securitate turce în sud-estul anatolian de la ruperea, în iulie 2015, a armistițiului ce fusese respectat timp de doi ani și jumătate. Armata efectuează drept represalii bombardamente intense în zonele urbane din sud-est, care produc multe victime și pagube foarte importante.