Atentate Paris. Abdelhamid Abaaoud a folosit o armă găsită în maşina teroriştilor

Jihadistul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de la Paris, a folosit una din cele trei puști mitralieră de tip kalașnikov găsite în mașina teroriștilor care au deschis focul asupra teraselor unor cafenele din capitala Franței, a informat vineri o sursă apropiată anchetei.

20 nov. 2015, 21:15
Atentate Paris. Abdelhamid Abaaoud a folosit o armă găsită în maşina teroriştilor

Acest element, amprente care îi aparțin au fost găsite pe armă, întărește ipoteza participării directe a jihadistului belgian de origine marocană la atacurile comise la 13 noiembrie. Abdelhamid Abaaoud a fost filmat în seara atentatelor de o cameră de supraveghere video la Montreuil, comună situată la periferia de est a Parisului, în apropiere de locul unde a fost găsită mașina Seat a „comandoului de la terase”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Atentate teroriste Paris. Hasna Aitboulahcen, verişoara lui Abdelhamid Abaaoud, nu a fost kamikaze

Corpul său a fost identificat printre dărâmăturile unui apartament luat cu asalt de poliție miercuri la Saint Denis, în nordul Parisului. Atentatele de la 13 noiembrie din capitală, cele mai sângeroase comise vreodată pe teritoriul Franței, au făcut 130 de morți și aproape 350 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț prezentat vineri de premierul Manuel Valls. În afara unor baruri și restaurantelor dintr-o zonă selectă din estul Parisului, jihadiștii au atacat, de asemenea, sala de concert Bataclan și Stade de France, la Saint Denis.