ATENTATE PARIS. Ambasada României la Paris verifică dacă printre victimele atacurilor sunt români

Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile pe lângă autorităţile franceze pentru a obţine informaţii suplimentare legate de atacurile din capitala Franţei şi pentru a verifica dacă printre victime se află cetăţeni români.

13 nov. 2015, 22:50
ATENTATE PARIS. Ambasada României la Paris verifică dacă printre victimele atacurilor sunt români

În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autorităţle locale în acest caz„, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Mai multe explozii şi atentate teroriste au avut loc vineri seară în mai multe zone din Paris, bilanţul fiind de cel puţin 40 de morţi şi sute de răniţi. Câteva explozii s-au produs în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, iar alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Presedintele francez a convocat o sedinta de urgenta a guvernului, la miezul noptii (01.00, ora Romaniei), potrivit Reuters.

Un atacator de la sala Bataclan ar fi strigat: „Este pentru Siria” si „Allahu Akbar”.

Autorităţile franceze par depăşite de situaţie.

Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.