ATENTATE PARIS. „Creierul” atacurilor teroriste din 13 noiembrie ar fi fost ucis. Primele declaraţii ale autorităţilor

Persoanele arestate sau ucise miercuri dimineața în cursul descinderii la un apartament din Saint-Denis, nord de Paris, 'ar fi putut trece la fapte' pentru a comite un nou atentat, a declarat procurorul François Molins. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţiile potrivit cărora în urma asaltului din Saint-Denis ar fi fost ucis şi Abdelhamid Abaaoud, presupusul autor al planului privind atentatele din Paris, din 13 noiembrie.

RomaniaTV.net
18 nov. 2015, 20:19

Operațiunea poliției a fost lansată în baza unei mărturii luni ‘privind prezența în Franța’ a lui Abdelhamid Abaaoud’ — presupusul autor intelectual al atentatelor de la Paris, cetățean belgian de origine marocană.

Circa 50 de militari au fost desfășurați miercuri dimineața la Saint-Denis, unde un asalt al poliției a fost în curs de desfășurare, în contextul atentatelor teroriste de vinerea trecută, soldate cu cel puțin 129 de morți.

În urma asaltului din Saint-Denis ar fi fost ucis şi Abdelhamid Abaaoud, presupusul autor al planului privind atentatele din Paris, din 13 noiembrie. Informaţia nu a fost, însă, confirmată oficial.

În total, două persoane au fost ucise, şapte au fost arestate, cinci poliţişti au fost răniţi şi 5000 de gloanţe au fost trase.

Procurorul François Molins a subliniat că în apartamentele din Saint-Denis vizate de intervenţia forţelor antitero a fost găsit un întreg „arsenal e război”, inclusiv arme Kalaşnikov şi centuri cu explozibili.

Potrivit autorităţilor franceze, o femeie care s-a numărat printre teroriştii kamikaze era chiar verişoara lui Abdelhamid Abaaoud.