ATENTATE PARIS: Întrevedere Merkel-Hollande, pe 25 noiembrie

Francois Hollande, preşedintele Franţei, se va întâlni zilele următoare cu omologul său american, Barack Obama, dar şi cu cel rus, Vladimir Putin. Între cele două întrevederi, liderul de la Elysees şi-a programat una şi cu cancelarul german Angela Merkel.

RomaniaTV.net
20 nov. 2015, 18:44
ATENTATE PARIS: Întrevedere Merkel-Hollande, pe 25 noiembrie

Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa la Paris pe 25 noiembrie pentru convorbiri cu președintele francez François Hollande privind ‘cooperarea în lupta împotriva terorismului după atentatele de la Paris’, a anunțat Ambasada Germaniei în Franța.

Vizita cancelarului german intervine între două deplasări ale președintelui francez, care se va afla marți, 24 noiembrie, la Washington, pentru o întrevedere cu președintele american Barack Obama, iar joi, 26 noiembrie, la Moscova, unde va avea convorbiri cu Vladimir Putin.

După atentatele de la Paris din 13 noiembrie, care s-au soldat cu 130 morți și 350 de răniți, potrivit unui ultim bilanț publicat vineri, președintele francez s-a pronunțat pentru crearea unei coaliții extinse, ‘unice’, pentru a lupta împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI) în Siria și în Irak.