Atentate Paris: Marine Le Pen cere SUSPENDAREA IMEDIATĂ a acordului Schengen

Lidera Frontului Naţional (FN), Marine Le Pen, a condamnat vehement atentatele teroriste din Franţa şi a cerut din nou, după întrevederea cu şeful statului francez, preşedintele Francois Hollande, suspendarea imediată a aplicării acordului de liberă circulație în spaţiul Schengen.

13 ian. 2015, 13:51
Atentate Paris: Marine Le Pen cere SUSPENDAREA IMEDIATĂ a acordului Schengen

Într-o conferință de presă realizată la sediul din Strasbourg al Parlamentului European, Le Pen a insistat că ‘poporul francez trebuie să-și recapete controlul asupra frontierelor sale’ și a acuzat Uniunea Europeană că, prin politicile sale de austeritate, a ‘dezarmat armata și poliția franceze’. ‘Europa ne vulnerabilizează pentru că ne impune o deschidere a frontierelor.

Nu există țară în lumea asta care să nu știe că prima măsură pentru combaterea terorismului este aceea de a te putea proteja, controlându-ți frontierele’, a spus ea.

Întrebată la ce-ar fi servit închiderea frontierelor cu restul UE, dat fiind că teroriștii care au comis atentatele din Paris erau născuți în Franța, Le Pen a insistat că, dacă țara sa ar putea să-și închidă frontierele, ar lupta mai bine împotriva terorismului deoarece ar putea să nu permită accesul francezilor care primesc formare militară jihadistă în terțe țări, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Franţa ar putea susţine aderarea României şi Bulgariei la Schengen în mod etapizat

Politiciana franceză a susținut că ‘libertatea de circulație a permis unui terorist implicat în acest caz să se ducă în Spania fără să fie supus niciunui control și, de acolo, să ia un avion către Turcia’. Le Pen s-a referit la Hayat Boumeddiene, iubita teroristului care a luat vinerea trecută mai mulți ostatici într-un magazin evreiesc, și care se pare că între timp a ajuns din Turcia în Siria.

În opinia lui Le Pen, atentatele au fost îndreptate ‘împotriva modelului francez, împotriva valorilor sale’, iar după ce poporul francez va fi terminat de plâns cei 17 morți, ‘va veni momentul să se treacă la acțiune’.


loading...