ATENTATE PARIS. Percheziţii la Bobigny, Toulouse şi Grenoble. Un suspect oprit de poliţie a fost eliberat

ATENTATE PARIS. Unul dintre suspecții de implicare în atentatele teroriste de la Paris a fost oprit sâmbătă de poliție în timp ce se deplasa cu un automobil prin nordul Franței, dar nu a fost reținut, relatează DPA citând informații făcute publice duminică.

16 nov. 2015, 07:50
ATENTATE PARIS. Percheziţii la Bobigny, Toulouse şi Grenoble. Un suspect oprit de poliţie a fost eliberat

Salah Abdeslam, de 26 de ani, a fost oprit sâmbătă în timp ce se deplasa cu mașina împreună cu alte două persoane, în contextul în care de sâmbătă s-au introdus controale întărite la frontiere după atentatele teroriste soldate cu cel puțin 129 de morți, informează duminică seară ziarul Le Monde.

Belgia, unde bărbatul era deja cunoscut autorităților, a emis între timp un mandat de arestare internațional pe numele său.

Fratele lui, Brahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, a detonat vineri seara centura cu explozibili aflată asupra sa pe bulevardul Voltaire, în apropierea sălii de concerte Bataclan. El era cetățean francez și rezident în Belgia.

Un al treilea frate, Mohamed Abdeslam, se află printre cei șapte deținuți pentru a fi interogați la Bruxelles. Conform informațiilor furnizate de Le Monde, cei trei frați nu figurau în dosarele serviciului de informații franceze.

Citeşte şi ATENTATE PARIS. Ankara a dejucat un ATENTAT MAJOR în ziua atacurilor din Franţa

Autoritățile franceze cred că trei echipe de atacatori înarmați cu arme Kalașnikov și veste cu explozibili au comis atacurile de vineri seară, printre care și cele de la sala de concerte Bataclan și de la Stade de France.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat sâmbătă atentatele teroriste.

Potrivit AFP, autoritățile franceze au efectuat duminică seară raiduri în suburbia Bobigny din nord-estul Parisului și au interogat mai mulți localnici.

De asemenea, poliția a efectuat raiduri în orașul Toulouse, în apropierea fostei locuințe a lui Mohamed Merah, care a atacat militari francezi și o școală evreiască în martie 2012, provocând moartea a șapte persoane.

Poliția a confiscat o armă și o cantitate neprecizată de canabis și a reținut trei sau patru oameni pentru a fi interogați, menționează AFP, citând o sursă din poliție.

Potrivit ziarului Le Dauphiné, citat de site-ul francetvinfo.fr, forțele de poliție au efectuat percheziții nocturne și în zona Grenoble, efectuând confiscări de arme și cel puțin șase rețineri.