ATENTATE PARIS. Un inculpat neagă că l-ar fi ajutat pe teroristul Salah Abdelslam

Lazez Abraimi, unul dintre cei cinci bărbați inculpați în Belgia în cadrul anchetei privind atentatele de la Paris, a negat că l-ar fi ajutat pe unul dintre principalii suspecți căutat în continuare, Salah Abdeslam, a declarat miercuri unul dintre avocații săi, Sokol Vljahen.

25 nov. 2015, 20:06
ATENTATE PARIS. Un inculpat neagă că l-ar fi ajutat pe teroristul Salah Abdelslam

Acest marocan în vârstă de 39 de ani din Jette, un cartier din Bruxelles, a fost inculpat vineri pentru participare la ‘un grup terorist’ și la ‘asasinate teroriste’, conform parchetului federal belgian. Arestul său preventiv a fost prelungit cu o lună.

Potrivit avocaților săi, procurorii îl bănuiesc pe Lazez Abraimi că l-ar fi transportat cu mașina prin Bruxelles pe Salah Abdeslam, unul dintre principalii suspecți, sâmbătă 14 noiembrie sau după aceea. Întrebat miercuri, un purtător de cuvânt al parchetului federal a refuzat din nou să spună care sunt acuzațiile formulate împotriva lui Abraimi. Cu toate acestea, el a afirmat că două pistoale au fost găsite la bordul vehiculului său, precum și urme de sânge.

Citeşte şi Autorităţile belgiene caută zece terorişti. Sunt puternic înarmaţi

‘Clientul meu spune că nu l-a văzut pe Salah Abdeslam, cel puțin după fapte. El cunoaște familia lui Abdeslam din vedere, pentru că a trăit mai mult sau mai puțin în același cartier, în Molenbeek’, a spus avocatul Sokol Vljahen. El a adăugat că Abraimi, clientul său, ‘neagă toate acuzațiile împotriva sa’.

Justiția belgiană a emis două mandate de arestare internaționale, unul împotriva lui Salah Abdeslam și celălalt împotriva unui presupus complice, Mohamed Abrini. Acesta din urmă a fost identificat în compania lui Salah Abdeslam cu două zile înaintea atacurilor de la Paris, conform parchetului belgian.