Atentate Spania: Unul dintre suspecţi s-a aflat la Zurich în decembrie 2016

Cel puțin unul dintre suspecții în atentatele din Barcelona și Cambrils, care s-au soldat cu 15 morți săptămână trecută în Spania, a trecut pe la Zurich, în Elveția, în decembrie 2016, potrivit poliției federale elvețiene, relatează AFP.

RomaniaTV.net
22 aug. 2017, 13:46
Atentate Spania: Unul dintre suspecţi s-a aflat la Zurich în decembrie 2016

‘Avem cunoștință că a stat o noapte la hotel în regiunea Zurich în decembrie 2016‘, a indicat purtătoarea de cuvânt a poliției federale, Cathy Maret.

‘Nu cunoaștem motivele trecerii sale prin Elveției, este încă prea devreme pentru a efectua o analiză aprofundată în ceea ce privește natura unor eventuale legături directe cu Elveția‘, a explicat ea.

Nu a fost dată nicio indicație în ceea ce privește numele lăsat pe fișa hotelului în care a fost cazat, nici localizarea acestuia.

Potrivit media spaniole, doi suspecți s-ar fi deplasat la Zurich în decembrie 2016. Ei s-au prezentat ca fiind marocani, având numele Mohamed H. și Youssef A.

Mohamed H. a fost ucis de poliția spaniolă vineri la Cambrils. Youssef A. ar fi decedat în urma unei explozii la Alcanar, la sud de Barcelona, produsă miercuri seara în ajunul atentatului de la Barcelona.

Potrivit ziarului elvețian Tages Anzeiger, poliția spaniolă monitoriza de la sfârșitul anului 2015 existența unei legături între celule ‘teroriste’ în Spania și Elveția.