Atentatul asupra lui Obama, confirmat. Principalul suspect a fost arestat

Bărbatul arestat miercuri în Pennsylvania în legătură cu incidentul de la Casa Albă, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, ar fi avut o obsesie pentru preşedintele american Barack Obama, pe care l-ar fi comparat cu Anticristul.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 07:43
Atentatul asupra lui Obama, confirmat. Principalul suspect a fost arestat

Prima audiere a lui Ortega va avea loc joi după amiază într-un tribunal din Pittsburgh, potrivit personalului judecătorului Cynthia Reed Eddy, informează CBS News, în pagina electronică. Procurorii au declarat că ar putea să îl acuze pe acesta de tentativă de crimă, chiar dacă incidentul nu a reprezentat o ameninţare pentru preşedinte.

Potrivit unor surse citate de CBS News, Ortega-Hernandez nu era în vizorul Secret Service înainte de incidentul de vineri. Dar anchetatorii cred că acesta ar fi vizat Casa Albă pentru că îl urăşte pe preşedintele Obama. Omul de afaceri Monte McCall a declarat că Ortega-Hernandez l-a comparat pe preşedinte cu „Anticristul” atunci când s-au întâlnit recent.

„Părea foarte sincer în ceea ce credea dar părea mai degrabă bolnav”, a declarat McCall, potrivit Mediafax.

Autorităţile investighează starea de sănătate psihică a acestuia şi susţin că au indicii că bărbatul crede că atacul asupra Casei Albe face parte dintr-o misiune personală încredinţată lui de Dumnezeu, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Există de asemenea indicii că tânărul a devenit obsedat de Obama şi Casa Albă, potrivit altor doi oficiali care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului deoarece ancheta este în desfăşurare.


loading...