Atentatul de la Bagdad: Autorităţile irakiene iau măsura EXECUŢIILOR RAPIDE în cazul condamnaţilor de terorism

Ministerul irakian al Justiției a anunțat că aceia care sunt condamnați la moarte pentru terorism vor fi executați rapid, decizie luată după atentatul sinucigaș comis duminică în centrul capitalei Bagdad și soldat cu cel puțin 213 morți și peste 200 de răniți, transmite luni agenția EFE, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
04 iul. 2016, 16:18
Atentatul de la Bagdad: Autorităţile irakiene iau măsura EXECUŢIILOR RAPIDE în cazul condamnaţilor de terorism

După atentatul de la Bagdad, autoritățile irakiene au discis să procedeze cu execuția rapidă a condamnaților pentru terorism

Autoritățile au anunțat ‘executarea foarte curând a pedepselor capitale pronunțate împotriva unui grup de criminali condamnați în conformitate cu legea antiteroristă’, se arată într-un comunicat oficial. ‘Ne angajăm să aplicăm pedeapsa dreaptă oricui îndrăznește să facă rău sau să terorizeze poporul irakian’, mai menționează Ministerul irakian al Justiției, informează Agerpres.

Citeşte şi Trei zile de doliu naţional în Irak după atentatul din Bagdad. Numărul morţilor a ajuns la 165 UPDATE

Anunțul survine după ce premierul irakian Haider al-Abadi a amenințat gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) cu un răspuns dur și cu continuarea campaniei militare împotriva ei.
Atentatul produs duminică pe o arteră comercială din Bagdad și revendicat de SI este cel mai sângeros comis anul acesta în Irak. Atacul a survenit la o săptămână după ce SI a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale în urma unei ofensive care a durat mai multe săptămâni.