Atentatul dejucat de la Piatra Neamţ: DIICOT l-a identificat pe cel care a fabricat bomba

Informaţii explozive în cazul atentatului de la Piatra Neamţ. Bomba amplasată sub maşina lui Bogdan Mararu a fost fabricată în România, iar potrivit expertizei ADN cel care a confecţionat-o a fost Daniel Pădurariu, un apropiat al rivalului fraţilor Mararu, Puiu Mironescu.

RomaniaTV.net
15 ian. 2013, 10:38
Atentatul dejucat de la Piatra Neamţ: DIICOT l-a identificat pe cel care a fabricat bomba

Analizele ADN au relevat că dispozitivul a fost confecţionat chiar de „creierul” atentatului dejucat de autorităţi, Daniel Pădurariu. Mai mult, în urma expertizei s-a putut concluziona că bomba amplasată sub maşina lui Bogdan Mararu a fost fabricată în România.

Anchetatorii urmează să stabilească cum şi de unde a făcut rost Pădurariu de explozibil. Până acum, ipotezele sunt că acesta i-a fost furnizat fie din România, fie din Republica Molodva. Conform interceptărilor aflate la dosar, Pădurariu a discutat la telefon cu câteva persoane din Republica Moldova, cărora le-a cerut să-i facă rost de explozibil.

CITEŞTE ŞI: Teroriştii de la Piatra Neamţ rămân după gratii

Dispozitivul exploziv amplasat săptămâna trecută sub maşina lui Bogdan Mararu conţinea un kilogram de C4, un explozibil foarte puternic, şi, dacă ar fi fost detonată, ar fi distrul totul în jur pe o rază de 350 de metri.

Daniel Pădurariu este un apropiat al interlopului Puiu Mironescu, cunoscut ca un mare rival al clanului Mararu din Piatra Neamţ, care în urmă cu câţiva ani a fost suspectat că ar fi comandat uciderea unuia dintre cei trei fraţi.