ATENŢIE, ŞOFERI! ITP-ul autoturismului va fi obligatoriu şi în engleză

Publicat: Vineri, 10 Ianuarie 2014 10:46 // Actualizat: Vineri, 10 Ianuarie 2014 11:05 // Sursa: romaniatv.net

Şoferii care circulă pe teritoriul Uniunii Europene sunt nevoiţi să aibă de acum şi un document în limba engleză care să ateste starea tehnică a maşinii. Certificatul le este înmânat şoferilor în momentul în care se prezintă la inspecţia tehnică periodică. Noul act a început sa fie distribuit abia anul acesta, iar poliţiştii nu îi amendeaza încă pe cei care nu îl au.

Foto: impactingorj.com

Actul este de fapt un atestat în limba engleză potrivit căruia vehiculul poate circula în siguranţă pe drumurile publice, scrie digi24.ro. Documentul este eliberat de service-urile autorizate pentru inspecţiile tehnice periodice şi conţine inclusiv numărul de kilometri pe care îi are maşina în acel moment.

"Conține date de identificare ale autoturismului precum şi codul de tranzacţie şi seria foliei aplicate pe certificatul de înmatriculare. Să spunem că este o confirmare a ceea ce se scrie pe certificatul de înmatriculare", a explicat Adrian Domniţa, inspector tehnic atestat.

Sancţiuni pentru cei care nu deţin atestatul se vor aplica abia peste doi ani, când se presupune că toţi şoferii ar fi trebuit să-şi reînnoiască inspecţia tehnică a maşinii şi să primească şi documentul cu valoare internaţională.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 ian 12:05
...justify;">Actul este de fapt un atestat în limba engleză potrivit căruia vehiculul poate circula în siguranţă pe drumurile publice, informează România TV. Documentul este eliberat de service-urile autorizate pentru inspecţiile tehnice periodice şi conţine inclusiv numărul de kilometri pe care îi are...
10 ian 10:53
...Uniunii Europene sunt nevoiţi să aibă de acum şi un document în limba engleză care să ateste starea tehnică a maşinii. Citește mai departe…. Citeste toata stirea ATENŢIE, ŞOFERI! ITP-ul autoturismului va fi obligatoriu şi în engleză la ...
1
EUR
4.7538
RON
26 Mar
noapte 7 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H