Atenţie, a început sezonul incendiilor în Grecia! Casele de la periferia Atenei sunt ameninţate să fie înghiţite de flăcări FOTO

Un puternic incendiu de pădure face ravagii la periferia Atenei și amenință că va înghiți casele și liniile electrice, transmit oficialii greci.

04 iun. 2022, 19:08

Vânturile puternice ajută la răspândirea incendiului, iar fumul gros se ridică deasupra cartierelor sudice ale capitalei Atena, relatează presa din Grecia.

Ca măsură de precauție, au început evacuările în unele părți ale regiunilor Glyfada și Vula, la aproximativ 20 de kilometri de centrul Atenei.

Autoritățile elene au ordonat evacuarea a două suburbii de coastă din sudul Atenei, sâmbătă după-amiază, în condițiile în care vânturile puternice care provoacă un incendiu puternic și-au schimbat direcția, amenințând zonele rezidențiale„, scrie publicaţia Ekathimerini.

Citeşte şi Anunţul care-i îngrozeşte pe românii îndrăgostiţi de vacanţe în Grecia. A crescut puternic preţul unei gustări delicioase şi extrem de populare

Șeful pompierilor, generalul locotenent Panagiotis Niafas, a spus că locuitorii Străzii Aristidou, din Voula, ar trebui să-și părăsească casele și să se îndrepte spre locuri mai sigure, ca măsură de precauție. În urma ordinului, conducătorul regiunii Vari-Voula-Vouliagmeni, Grigoris Konstandellos, le-a cerut locuitorilor să părăsească zona Panorama. Incendiul a început în muntele Hymettus din apropiere, printre vegetația joasă și s-a extins rapid spre suburbia de coastă Ano Glyfada, înainte de a se îndrepta spre Voula.

Situația este îngrozitoare și vântul nu ajută. Atmosfera este sufocantă, avem dificultăți de respirație. Din păcate, focul se îndreaptă spre Panorama și acum primarul regiunii Vari-Voula-Vouliagmeni a cerut o evacuare”, a declarat Giannis Konstantatos, primarul orașului Elliniko-Argyroupolis.

Citeşte şi Val de caniculă în Grecia la final de mai. Termometrele indică 37 grade la umbră