SCANDAL în farmacii. Anticoncepţionale RETRASE pentru că NU AU EFECT se află încă pe rafturi

Pastilele anticoncepţionale "Cilest" au fost blocate în depozitele distribuitorilor, pentru că au un efect contraceptiv prea scăzut, spune producătorul, potrivit România TV. Cu toate acestea, medicamentul se găseşte încă în farmacii.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 07:04

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a decis retragerea de pe piaţă a anticonceptionalelor „Cilest”, pentru că nu sunt eficiente în prevenirea sarcinii.

Pentru că este o problemă de calitate şi nu de siguranţă a pacientului, spun autorităţile, pastilele contraceptive „Cilest” au fost blocate în depozitele distribuitorilor. Aşadar, până când se vor epuiza stocurile puse la vânzare, aceste anticoncepţionale se vor mai găsi în farmacii, informează România TV.

Decizia de retragere a fost luată după ce fabricantul a descoperit o problemă de calitate la toate seriile fabricate din ianuarie 2011 şi până în prezent. Mai precis, pilulele sunt retrase pentru că nu mai asigură o contracepţie 100%, aşa că este posibil ca femeile care iau aceste pastile să rămână însărcinate.

În România, autorităţile estimează că 7.000 de femei iau aceste pastile anticonceptionale.