Atenţie bucureşteni! Circulaţia pe bulevardele poluate din Capitală ar putea fi întreruptă din cauza poluării

Publicat: Marţi, 21 Ianuarie 2020 14:00 // Actualizat: Marţi, 21 Ianuarie 2020 15:08 // Sursa: romaniatv.net

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat marţi un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică în care sunt mai multe recomandări pentru combaterea poluării din Bucureşti. Se recomandă întreruperea circulaţiei pe arterele care depăşesc limitele admise de poluare.

Gabriela Firea susţine că datele prezentate de institut sunt colectate până în anul 2017, iar în ultimii doi ani poluarea a scăzut foarte mult.  „Poluarea nu este în creștere pentru ca datele de la Agenția de Mediu nu relevă acest lucru”.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut mai multe recomandări: 

- identificare surselor de poluare în special în punctele unde s-a depistat în mod repetat: zona Drumul Taberei- Cercul Militar

- posibilitatea întreruperii circulației pe anumite artere de circulație atunci când se depășesc limitele admise;

- îmbunătățirea transportului în comun, încurajarea populației să folosească această infrastructură şi crearea unor culoare special amenajate pentru distanțe mai mari;

-crearea unor piste pentru biciclete;

-gestionarea optimă a șantierelor;

-crearea centurii capitalei și încurajarea acoperișurilor verzi;

-extinderea rețelei de metrou

-cresterea tarifului la parcare in zona centrala a Capitalei;

Priamarul general susţine că prin achiziţinarea celor 500 de autobuze euro 6, a unor autobuze hibrid, dar şi prin introducerea vinietei Oxygen, calitatea aerului din Bucureşti va fi îmbunătăţită. Cu toate acestea este nevoie şi de alte măsuri pe care autorităţile centrale trebuie să le ia.

„Câtă vreme nu vom avea o centură a capitalei nu vom putea spune că vom avea rezultate palpabile în ceea ce privește gestionarea inteligentă a traficului. (...) Doar pentru că sunt primar general nu pot să opresc pătrunderea în București a 300-400 de mii de mașini care tranzitează zilnic capitala, precum și mașinile care există în capitală, 1 milion de autoturisme”, a spus Gabriela Firea, care a criticat și ritmul lucrărilor de la magistrala de metrou M5.

De asemenea, Firea a menționat faptul că este posibil ca unele parcări, în special cele din apropierea gurilor de metrou, să fie gratuite, pentru a încuraja folosirea transportului în comun.

„Așa cum știți atât Metrorex cât și Primăria Capitalei au depus eforturi pentru construcția de parcări. Avem parcarea de la Străulești de foarte multe ori goală, probabil va trebui luată în discuție gratuitea acestor parcări”, a mai declarat primarul general.

Gabriela Firea a cerut și un audit internațional al stațiilor de măsurare a poluării, pentru că datele înregistrate de acestea au fost contestate în ultima vreme. „Să ne spună dacă aceste informatii sunt corecte, ca să avem date reale”, a declarat Firea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H