Atenţie când iei un credit online. Vezi de ce!

Autorităţile  europene au găsit sute de site-uri din ţările UE  care oferă credite de consum şi care îşi atrag clienţii cu oferte înşelătoare, iar  în România, din 20 de pagini de internet verificate, mai mult de jumătate omit informaţii importante cu privire la costul creditelor.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 07:35
Atenţie când iei un credit online. Vezi de ce!

Aproximativ 11 site-uri ale firmelor care oferă servicii financiare nu au inclus informaţiile standard în materialele publicitare, sau au omis date esenţiale pentru luarea unor decizii. Mai mult unele prezentau costurile în mod înselător, astfel clienţii se trezeau că plăteau sume mult mai mari după ce accesau un credit de consum.

De exemplu acest site prezintă doar rata la o anumită valoare a creditului. Informaţiile esenţiale despre dobândă şi comisioane lipsesc. În plus, dacă nu sunteţi atenţi vă puteţi trezi şi cu costuri ascunse.

Informaţiile standard solicitate de Uniunea Europeană pentru creditul de consum sunt: dobanda anuală efectivă (DAE), includerea în costul total a unor servicii precum asigurarea sau durata contractului de credit.