ATENŢIE! Canicula poate transforma ANIMALUL DE CASĂ într-o adevărată FIARĂ

Temperaturile extrem de ridicate afectează serios şi comportamentul animalelor. Numai la Iaşi, într-o singură săptămână, medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase au avut de tratat peste 30 de persoane care au venit muşcate de câini, pisici şi chiar de cai.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 10:53
ATENŢIE! Canicula poate transforma ANIMALUL DE CASĂ într-o adevărată FIARĂ

Medicii veterinari spun că temperaturile ridicate reprezintă un factor important de stres pentru animale. În această perioadă, animalele fie sunt apatice, fie devin agresive.

În ultima săptămână, cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au avut de tratat peste 30 de cazuri de muşcături de câini, pisici sau cai. Mulţi dintre pacienţii care au ajuns la spital au spus că au fost muşcaţi de propriile animale.

Pentru a evita astfel de situaţii, proprietarii trebui să aibă grijă de animalele lor. Acestea trebuie ţinute la răcoare, trebuie să se asigure că animalele au apă proaspătă, iar alimentaţia să fie una bine aleasă.

Având în vedere ca în următoarea perioadă se anunţă caniculă, cadrele medicale se aşteaptă ca numărul cazurilor de muşcături să fie în creştere.