Atenţie cum sacrificaţi porcul de Sărbători

Şeful ISU Suceava, colonelul Ion Burlui, a avertizat, vineri, că există mai multe cauze care pot declanşa incendii, având drept cauză focul de la sacrificarea porcului pentru Sărbători, de la pomii de Crăciun uşor inflamabili sau focul făcut în sobe, în biserici.

21 dec. 2012, 20:10
Atenţie cum sacrificaţi porcul de Sărbători

Colonelul Ion Burlui a spus, într-o conferinţă de presă, că în perioada sărbătorilor de iarnă creşte riscul la incendii, arătând că o cauză este folosirea focului deschis la sacrificarea porcului sau la afumători, iar dacă oamenii nu sunt atenţi se pot produce incendii dificile.

El a mai spus că o altă problemă este legată de încălzirea în sobe din biserici, arătând că în unele biserici se face seara foc în exces pentru ca biserica să fie caldă dimineaţa şi că aceasta poate fi o cauză a producerii de incendii. Burlui a mai explicat că în bisericile vechi există şi o problemă legată de evacuarea oamenilor întrucât uşile se deschid spre interior, şi nu spre exterior, cum sunt acum construite noile biserici.

Totodată, şeful ISU Suceava a atras atenţia populaţiei că pomul de Crăciun pierde 50 la sută din umiditate după patru zile şi se poate aprinde de la un singur chibrit şi că există riscuri mari de aprindere prin jocul cu focul al copiilor lăsaţi singuri, scrie Mediafax.