Atenţie! DE CE se defectează cel mai des frigiderele şi mixerele, în vacanţa de iarnă

Numărul defecțiunilor aparatelor electronice și electrocasnice crește cu până la 30% în vacanța de iarnă, comparativ cu perioada de vară, principalii factori fiind suprasolicitarea, întreținerea necorespunzătoare și nerespectarea ciclului de folosire, potrivit Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România.

22 dec. 2016, 14:31
Atenţie! DE CE se defectează cel mai des frigiderele şi mixerele, în vacanţa de iarnă

Specialiștii avertizează că, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, anumite echipamente electrocasnice, cum ar fi aerotermele, caloriferele, aspiratoarele, mașinile de tocat și blenderele sunt solicitate mai mult, și pot ajunge astfel mai des în service. În general, cele mai multe defecțiuni apar în rândul echipamentelor de uz casnic, folosite frecvent în bucătărie și pentru curățenie.

În acest context, aceștia au realizat un ghid cu sfaturi pentru posesorii de echipamente electrocasnice despre cum să le folosească în cele mai bune condiții în vacanța de iarnă și cum să se asigure că dispozitivele de acasă nu se vor defecta.

– Aparatele frigorifice nu trebuie să fie folosite în încăperi cu temperaturi scăzute, mediul ambient ideal fiind cel în care este asigurată o temperatură de minimum 15 grade.
– Mixerul sau blenderul nu trebuie folosite continuu, ci cu pauză, după maximum 20 de minute de utilizare. Dacă nu sunt respectate pauzele necesare, există risc mare de ardere a motorului.
– La o folosire intensă a mașinii de tocat, grăsimea din carne se poate acumula în interiorul tubului aparatului, forțând motorul și reducând eficiența tocătorului. Dacă se întâmplă acest lucru, aparatul nu trebuie forțat, ci oprit imediat, scrie profit.ro.

Depanero este cea mai mare firmă de service din România în domeniile electro-IT, electrocasnice mici și mari, tablete și telefoane mobile, cu aproximativ 300 de angajați și o medie lunară de 30.000 de clienți.