Atenţie de unde cumpăraţi VIN de Sărbători. Poate fi FALSIFICAT

Vinul este una dintre băuturile cel mai simplu de falsificat. Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că vinul pe care îl vând ţăranii în pieţe sau în faţa porţilor poate fi extrem de periculos pentru sănătate.

23 dec. 2013, 09:55
Atenţie de unde cumpăraţi VIN de Sărbători. Poate fi FALSIFICAT

Vinul vândut de ţărani în piaţă sau în faţa porţii nu are nicio garanţie. Nu ştii niciodată ce conţin. Astea sunt cele mai falsificate băuturi, cele mai ordinare. Eu recomand vinul îmbuteliat la sticlă, cumpărat din spaţii amenajate pentru vânzări de băuturi alcoolice, care au etichetă şi vezi producătorul şi toate datele de identificare”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi pentru ziarulring.ro.

Specialistul a mai precizat că cele mai frecvente falsificări ale vinului se fac prin adaos de îndulcitori naturali, cum ar fi zahăr, glucoză, sirop de porumb sau de îndulcitori artificiali, cum ar fi aspartam, sucraloză, zaharină. Se mai pot adăuga coloranţi fie naturali – betaina, caroteni, clorofile, curcumina, caramel – fie artificiali, cum ar fi eritrozina, azorubina, amarantul, toate sunt E-uri.

CITEŞTE ŞI: OTRAVA din farfurie. Vezi ce alimente sunt adevărate PERICOLE pentru sănătate