OTRAVA din farfurie. Vezi ce alimente sunt adevărate PERICOLE pentru sănătate VIDEO

Specialistul în alimentație Gheorghe Mencinicopschi trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte alimentele pe care le consumăm. De la parizer la banalul popcorn, toate ne pot îmbolnăvi dacă nu suntem atenţi la cât de mult mâncăm, informează România TV.

15 oct. 2013, 06:16
OTRAVA din farfurie. Vezi ce alimente sunt adevărate PERICOLE pentru sănătate VIDEO

Specialistul Gheorghe Mencinicopschi a făcut o radiografie a celor mai nocive alimente.

„Dacă avem un aliment procesat din carne, care se cheamă în continuare parizer, dar nu respectă reţeta şi tehnologia, parizerul când a fost creat ca un aliment dietetic pentru suferinzii de boli cardiovasculare şi hepatorenale, era făcut numai din carne mânzat calitatea I, am putea să spunem că acest produs nu este sănătos. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu acei cremwurşti”, a declarat, la România TV, Mencinicopschi.

Citeşte şi ALIMENTE pe care le consumăm zilnic şi care creează DEPENDENŢĂ precum heroina

Demonstraţia cu mai mulţi cremwurşti ieftini a fost făcută în direct de către Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.

„Membrana este membrană sintetică, se vede, nu e membrană naturală, are colorant, place sau nu place. Rămâne un fel de pastă în gură, ca un fel de făină”, a precizat Sorin Minea.

Pe lângă alimentele deja bine cunoscute ca fiind periculoase, specialiştii mai trag un semnal de alarmă: ciocolata cu un conţinut mult prea scăzut de cacao. Aceasta trebuie să aibă minimum 40% substanţă uscată de cacao şi să nu aibă înlocuitori de unt de cacao.

„Conţinutul de cacao e foarte scăzut, sunt grăsimi hidrogenate”, a adăugat Gheorghe Mencinicopschi.

Citeşte şi Cârnaţi româneşti, RESPINŞI pe piaţa europeană din cauza unui colorant nedeclarat