Atenţie. Duşurile fierbinţi fac rău organismului

Nimic nu poate fi mai plăcut după o zi la serviciu extrem de obositoare să ajungeți acasă și să faceți o baie fierbinte, nu-i așa? Puțini sunt însă aceia care știu că dușurile fierbinți dăunează grav organismului.

19 ian. 2019, 07:23
Atenţie. Duşurile fierbinţi fac rău organismului

Oamenii de știință spun că cel mai bine pentru organism este ca dușurile să fie făcute cu apă caldă, nicidecum cu fierbinte și să nu dureze niciodată mai mult de 10-15 minute, scrie secretele.com. Atenție! Nu trebuie să folosiți nici produse de exfoliere în exces, pentru că, de asemenea, dăunează organismului.

Citeşte şi Arde caloriile făcând o baie cu apă la ACEASTĂ temperatură

Cât privește numărul de dușuri, acest lucru ține de tipul de piele al fiecărei persoane în parte. Specialiștii recomandă ca cei care cu probleme cu acneea să facă dușuri imediat după ce transpiră, pentru ca porii să fie curățați în profunzime.

La rândul lor, cei care au tenul gras, trebuie să facă doar un duș pe zi, iar cei cu pielea uscată pot face dușuri și odată la două zile. Un alt sfat dat de specialiști este acela că odată ce vom înainta în vârstă, de cele mai multe ori tenul se schimbă, pielea nu va mai produce atât de mult sebum și dacă veți face multe dușuri, s-ar putea să aveți probleme cu pielea.