ATENŢIE: Facebook, ameninţat de un nou virus periculos

Un nou virus a apărut pe reţeaua de socializare Facebook şi poate afecta calculatoarele utilizatorilor neatenţi. Utilizatorii care dau click pe poză descarcă în calculator un Dorkbot, un virus de tip troian.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 17:21
ATENŢIE: Facebook, ameninţat de un nou virus periculos

Un nou virus a apărut de curând pe reţeaua de socializare Facebook şi poate afecta calculatoarele utilizatorilor neatenţi. De cele mai multe ori, vicleanul virus circulă drept o poză a unui prieten sau ca o fotografie cu două femei blonde, scrie site-ul itworld.com. Utilizatorii care dau click pe poză descarcă în calculator un Dorkbot, un virus de tip troian.

Din păcate propriul antivirus de la Facebook nu reuşeşte să detecteze această ameninţare, spun specialiştii în securitate IT de la Sophos, scrie adevarul.ro.

Cei de la itworld.com consideră că virusul este mai periculos decât alte fişiere de acest fel care au mai circulat pe Facebook, introducând „un cocktail de aplicaţii periculoase în sistem”. În luna noiembrie a mai existat o serie de viruşi, care erau ascunşi în spatele unor linkuri către pagini „şocante” sau pur şi simplu incitante din punct de vedere sexual.