ATENŢIE! Imagini care îţi pot STRICA CREIERUL pentru TREI LUNI dacă te uiţi prea mult la ele VIDEO

Un tânăr a postat recent pe internet un video în care explică efectul McCollough, o serie de imagini care îţi pot modifica modul în care creierul percepe imaginea şi culorile. Clipul a fost văzut de peste 800.000 de mii de persoane, multe dintre ele recunoscând că acum regretă că nu au ascultat de sfaturile bărbatului.

30 ian. 2014, 18:28
ATENŢIE! Imagini care îţi pot STRICA CREIERUL pentru TREI LUNI dacă te uiţi prea mult la ele VIDEO

Imaginile de mai jos îţi pot da creierul peste cap dacă nu eşti atent şi te uiţi mai multe de 15 secunde la ele, cel puţin asta spune Tom Scott, un bărbat care postează pe Youtube diferite răspunsuri la probleme ştiinţifice inedite.

Citeşte şi Ai o minte PERVERSĂ? Testul IMAGINILOR îţi va spune cine eşti cu adevărat FOTO

Bărbatul explică efectul McCollough, demonstrând cum privitul la două pătrate, unu cu dungi orizontale negre şi roşii şi unul cu dungi verticale verzi şi negre, poate afecta capacitatea creierului de a percepe culorile şi formele.

Astfel, cei care se uită atent la imagine o perioadă de timp cuprinsă între 15 secunde şi 15 minute pot rămână cu sechele care durează până la trei luni de zile.

Citeşte şi Ce vezi, nu-i ceea ce crezi. ILUZIA OPTICĂ ce a reuşit să păcălească oamenii de 43 de ani încoace FOTO

Am realizat că spunându-le oamenilor de pe internet să nu facă ceva este ca şi cum i-ai spune unui copil de cinci ani să nu îşi bage alune în nas, dar serios, dacă lucrezi cu text sau video, te rog nu face acest lucru„, a declarat tânărul.