Atenţie la ce mâncaţi: Consumăm 7 kilograme de E-uri în fiecare an

Publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2013 10:00 // Actualizat: Miercuri, 18 Septembrie 2013 10:14 // Sursa: RTV.net

Nutriţioniştii avertizează că, în fiecare an, un om ajunge să consume nu mai puţin de şapte kilograme de E-uri! De multe ori nu citim eticheta produselor pe care le cumpărăm, alimentele arată bine, au gust plăcut, însă sunt un adevărat pericol.

În spatele unui aspect plăcut şi al unui gust delicios există o mulţime de pericole. Industria alimentare cheltuieşte anual miliarde de euro pentru ca alimentele să arate bine şi să aibă un termen de garanţie cât mai mare. Aşa s-a ajuns ca un om să consume anual 7 kilograme de E-uri. Puţini aditivi servesc la conservare, cei mai mulţi au mai degrabă roluri cosmetice, precum coloranţii, aromatizanţii sau îndulcitorii.

Efectele unui produs care arată bine şi are un gust plăcut pot fi fatale în timp. 20.000 de tone de îndulcitori se folosesc anual, la nivel mondial. Cercetările de labortator, însă, au demonstrat că, de exemplu, zaharina poate produce cancer, iar aspartamul are 90 de efecte secundare.

"Nu este o noutate, se cunoaşte acest lucru de mai mulţi ani. Efectele se văd asupra sănătăţii publice (...) Astfel de studii, dacă asocierea E-urilor este periculoasă, nu există. Unele E-uri devin toxice dacă sunt asociate", a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru România TV.

"Mâncăm zeci de chimicale care interacţionează cu fumatul, alcoolul, medicamentele sau chiar cu ingredientele alimentelor (...) Mai mult, mediul este foarte poluat", a mai spus doctorul nutriţionist.

Din fericire, există şi alimente care nu conţin E-uri. "Sunt cele puţin procesate, legume, fructe, în stare proaspătă. Dar dacă nu vin din agricultura ecologică, pot fi contaminate", a mai spus prof. dr. Mencinicopschi.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 nov 10:53
Votează email 0 email
.../>antioxidanti - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul (E300-E337) Citeşte şi Atenţie la ce mâncaţi: Consumăm 7 kilograme de E-uri în fiecare an E-uri periculoase...
18 sep 16:40
...pe care le cumpărăm, alimentele arată bine, au gust plăcut, însă sunt un adevărat pericol. Citește mai departe…

...
18 sep 10:44
Răspunde | Votează email 0 email
intrebare
Spuneti-ne in ce stadiu suntem cu experimentul Codex Alimentarium , nu se scrie nimic - care e bilantul dupa 3 ani ? Suntem singura tara din Eu care experimentam, de ce romanii nu sunt informati ca ceilalti despre asta?
18 sep 10:34
... Nutriţioniştii avertizează că, în fiecare an, un om ajunge să...
18 sep 10:19
...href="http://www.rtv.net/atentie-la-ce-mancati-consumam-7-kilograme-de-e-uri-in-fiecare-an_98456.html" target="_blank">rtv.net.       ...
18 sep 10:15
...nu citim eticheta produselor pe care le cumpărăm, alimentele arată bine, au gust plăcut, însă sunt un adevărat pericol. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H