ATENŢIE la ce produse cumpăraţi. Producătorii vând PUI GRILL cu gheare şi gâturi

În ultima vreme, tot mai mulţi producători vând pui grill cu adaos de gâturi, gheare sau capete, care atârnă la kilogram şi înşală cumpărătorii.

10 feb. 2015, 17:11
ATENŢIE la ce produse cumpăraţi. Producătorii vând PUI GRILL cu gheare şi gâturi

Tot mai mulţi producători au început să folosească metode ilegale de comercializare. Este vorba despre vânzarea puiului grill în care aceştia adaugă o punguţă cu gâturi, capete sau gheare pentru a atârna la cântar.

Puiul grill înseamnă pui în carcasă, fără cap, gheare şi gât. Există şi pui cu cap, gât şi picioare, dar este etichetat corespunzător şi are un preţ mai mic decât cel grill. Dacă se găsesc gâturi, capete sau gheare în puiul grill, probabil este o greşeală, nu trebuie să se comercializeze aşa. Cumpărătorii care găsesc gâturi şi gheare în puiul grill trebuie să facă reclamaţie la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor„, a declarat, pentru ziarulring.ro, Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

Citeşte şi Comercianţii îşi bat joc de români. Ce scrie pe eticheta unor pui din import

Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România, este de părere că problemele de acest gen apar din cauza vidului legislativ creat de abrogarea standardizărilor.

La puiul grill, greutatea variază între 1 şi 1,5 kg şi nu trebuie să aibă gât, gheare sau cap. Acestea erau prevăzute în standardele care existau înainte de 1989. Pentru un nivel de protecţie al consumatorilor ar trebui stabilite nişte caracteristici ale puiului grill, este nevoie de o definiţie care să fie legiferată şi să se prevadă sancţiuni pentru încălcarea lor. Producătorii introduc gâturi, gheare sau cap în puiul grill ca să câştige mai mulţi bani. APC România va face o adresă către Ministerul Agriculturii„, a precizat Costel Stanciu.

Citeşte şi Direcţia pentru Alimentaţie Publică: „Carnea de pui are arsenic şi provoacă cancer”