Atenţie la ce purtaţi! O fetiţă a fost DESFIGURATĂ de hăinuţele „made in China” primite cadou

O fetiţă de patru ani din Franţa a suferit o reacţie alergică violentă după ce a purtat haine fabricate în China, care conţineau un fungicid toxic pentru oameni. Micuţa a ajuns desfigurată la spital şi nici ea, nici părinţii nu vor uita prea curând această experienţă.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 16:53
Atenţie la ce purtaţi! O fetiţă a fost DESFIGURATĂ de hăinuţele „made in China” primite cadou

Copila, care a împlinit recent patru ani, a primit de ziua ei mai multe hăinuţe în dar, printre care şi o fustiţă şi un tricou fabricate în China. Încântată de acestea, micuţa le-a îmbrăcat, însă ce a urmat a fost un chin pe care nu îl va uita, probabil, toată viaţa.

Toată faţa i s-a umflat aproape instant, iar ochii au început să o doară îngrozitor dacă încerca să-i deschidă. Speriaţi de moarte, părinţii au dus-o de urgenţă la spital, unde diagnosticul pus de medicul dermatolog a fost dermatoză alergică. Ulterior, s-a stabilit că reacţia alergică a fost cauzată de o substanţă aflată în hăinuţele „made in China” pe care Marie le-a primit de ziua ei.

Substanţa din cauza căreia micuţa a ajuns desfigurată la medic este dimetilfumarat, un fungicid interzis în Franţa, dar care este folosit împotriva mucegaiului de producătorii de canapele, haine şi încălţăminte din China.

Din fericire, starea fetiţei a revenit rapid la normal, după ce i-a fost administrat un antialergic, chiar dacă durerea de la ochi va persista câteva zile.