Atenţie la ce service schimbaţi freonul la maşină. Efectele pot fi catastrofale

Un pont pentru şoferi, mai ales în astfel de zile caniculare: fiţi foarte atenţi în ce service-uri vă schimbaţi freonul de la maşină.

03 iul. 2019, 10:35
Atenţie la ce service schimbaţi freonul la maşină. Efectele pot fi catastrofale

O unitate din două nu este autorizată, iar piaţa românească este plină de agent de răcire contrafăcut. Mult mai ieftin, dar care vă poate distruge instalaţia de aer condiţionat. Escrocheria este semnalată de Asociaţia Specialiştilor Auto.

Citeşte şi Hoţi de maşini, filmaţi în acţiune. Imagini incredibile surprinse de camerele de supraveghere VIDEO

Mulţi mecanici auto folosesc acum, în plină vară, freon de proastă calitate. Vorbim despre un agent de răcire de 3 ori mai ieftin decât cel original, cu un efect catastrofal. Compresorul de aer condiţionat se distruge iar temperatura din maşină poate depăşi 50 de grade. În astfel de condiţii, şoferul îşi pierde atenţia şi riscul unui accident este mult mai mare. Costul reparaţiilor se poate ridica la câteva mii de euro, numai în cazul instalaţiei de răcire.

Mecanic: „Poate să depăşească şi 1500 de euro. Reducem 100 de lei -150, dar mărim costurile cu 2500 de lei cât ar costa un compresor sau mai mult, în funcţie de maşină. Va trebui spălată instalaţia, înlocuit radiatorul de răcire şi alte componente care vor costa mult mult mult.”

Continuarea articolului pe stirileprotv.ro.