Atenţie la cumpărături! Poliţiştii au găsit 70 de tone de produse expirate

Captură impresionantă şi, în acelaşi timp, inedită la Timişoara. Poliţiştii au confiscat aproape 70 de tone de fasole şi murături expirate aduse tocmai din Germania. Marfa urma să fie vândută pe piaţa din Timişoara. Prejudiciul se ridică la 20.000 de euro.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 07:49
Atenţie la cumpărături! Poliţiştii au găsit 70 de tone de produse expirate

Comisarii Gărzii Financiare au aflat că marfa era însoţită de acte false, de la colegii de la Vama Nădlac. Mai mult decât atât, mare parte dintre produse se aflau în stare avansată de degradare.

„Se specifică în limba germană că marfa nu este pentru consumul uman şi că este expirată. Valoare este de 8.000 de euro pentru 69 de tone de marfă. Valoarea reală este undeva la 20.000 de euro”, a spus comisarul de la Garda Financiară, Mihai Păun.

Deşi pe factură scria clar că marfa nu era destinată consumului uman şi că valabilitatea produsului era expirată, toată marfa urma să ajungă pe piaţa din Timişoara. Marfa era transportată cu trei tiruri care trebuiau să ajungă la o firmă din Timişoara. Societatea este înregistrată pe numele unui cetăţean libanezo-maghiar, care este de negăsit.

Întreaga marfă a fost confiscată şi va fi distrusă. Vinovaţii vor fi acuzaţi de evaziune fiscală şi fals în acte.