Atenţie! Laptele poate duce la boli inflamatorii ale intestinului

De la pediatri, la nutritionisti, aproape toti specialistii in medicina sustin ca laptele este unul dintre putinele alimente complete care aduc doar beneficii asupra sanatatii. Insa studiile recente arata ca acesta poate favoriza aparitia bolilor la nivelul intestinului.

28 ian. 2016, 06:35
Atenţie! Laptele poate duce la boli inflamatorii ale intestinului

Cercetatorii americani de la Universitatea din Chicago au descoperit ca afectiunile inflamatorii ale intestinului ar putea fi cauzate de regimul alimentar bogat in grasimi care modifica felul in care mnancarea este digerata.

Oamenii de stiinta atrag atentia ca dieta care predispune la boli ale intestinului contine un aport ridicat de lactate, care pe langa faptul ca ajuta la dezvoltarea bacteriilor buna, incurajeaza si microorganismele daunatoare. Fenomenul are loc din cauza grasimilor continute in lapte si in alte produse lactate.

Experimentele efectuate la universitatea americana au aratat ca unele grasimi duc la alterarea bacteriilor bune din intestin, ceea ce provoaca inflamatie. Cand intestinul devine inflamat, apare durerea si diareea.

Citeste continuare pe Lyla.ro