Atenţie mare! Poliţiştii au reţinut aproape 1.700 de permise de conducere în trei zile

Polițiștii au reținut aproape 1.700 de permise de conducere, au aplicat peste 6.000 de sancțiuni pentru abateri ale pietonilor și aproape 1.000 pentru neacordarea priorității de trecere de către conducătorii auto, în cadrul unei acțiuni desfășurate de miercurea până vinerea trecută, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

26 iul. 2016, 07:41
Atenţie mare! Poliţiştii au reţinut aproape 1.700 de permise de conducere în trei zile

Potrivit sursei citate, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 1.699 de permise de conducere, dintre care 973 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Au fost constatate 6.062 de abateri privind nerespectarea normelor legale de către pietoni, în 3.063 de cazuri polițiștii aplicând avertismente scrise, scopul fiind conștientizarea pietonilor asupra consecințelor unui comportament rutier imprudent.

De asemenea, 970 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Au fost constatate 253 de infracțiuni, 181 fiind la regimul circulației pe drumurile publice.

În perioada 20 — 22 iulie, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au desfășurat acțiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Activitățile i-au avut în vedere pe pietonii care nu respectă normele rutiere, dar și pe conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară.