ATENŢIE! Marile artere din Bucureşti vor fi închise alternativ, după ora 22.00, pentru deszăpezire

Mai multe artere principale din Capitală vor fi închise alternativ luni seară, începând cu ora 22.30, pentru ca utilajele să poată deszăpezi şi degaja zăpada acumulată la marginea carosabilului, informează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). Principalele artere din sectorul 4 vor fi închise de la ora 22.00.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 15:40
ATENŢIE! Marile artere din Bucureşti vor fi închise alternativ, după ora 22.00, pentru deszăpezire

PMB precizează că, din cauza cantităţilor mari de zăpada căzute în ultimele ore în Bucureşti, dar şi din cauza prognozei meteorologilor, care indică faptul că va ninge abundent până marţi dimineaţă, a luat decizia închiderii alternative a traficului rutier pe mai multe artere principale de circulaţie.

„Decizia închiderii circulaţiei pe anumite sectoare de drum a fost luată cu scopul de a interveni cu baterii de utilaje pentru eficientizarea acţiunii de deszăpezire şi, de asemenea, pentru a degaja zăpada acumulată la marginea carosabilului”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Astfel, în sectorul 1, în intervalul 22.30 – 23.00 va fi închis tronsonul dintre Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii, urmând să se intervină la Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii.

Tot între orele 22.30 – 23.00 se va acţiona pentru deszăpezire de la Piaţa Presei Libere – Arc de Triumf – Piaţa Victoriei; Statuia Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Ambasada China; Piaţa Charles de Gaulle – Arc de Triumf – Piaţa Dorobanţi – Dorobanţi intersecţie cu Ştefan cel Mare; Piaţa Dorobanţi – Piaţa Charles de Gaulle.

Între orele 24.00 – 24.30 se va acţiona din intersecţia Pipera cu Şerbănescu – Pod Pechea – Aerogării – Pod Pechea Caranfil intersecţie cu Pipera – Pod Pechea – Şerbănescu intersecţie cu Pipera.

De la 23.30 la 24.00, utilajele de deszăpezire vor interveni de la Piaţa Presei Libere – DN 1 – Mioriţa – Pasaj Băneasa Otopeni – pe sub Pod Otopeni – Pasaj Băneasa – Mioriţa – Piaţa Presei Libere – Kiseleff – Arc de Triumf – Piaţa Presei.

În sectorul 3, între orele 22.30 – 23.00 se intervine pe Bd Camil Ressu – Bd. Theodor Pallady – până la Autostrada Soarelui.

În sectorul 5, de la ora 22.30 pană la 23.00 vor fi deszăpezite Bd. Regina Elisabeta – Bd. Kogalniceanu – Splai Unirii şi Calea Rahovei – Şoseaua Alexandriei.

În sectorul 6, între orele 22.30 – 23.00 va fi deszăpezit Bulevardul Timişoara, de la Răzoare până la Valea Cascadelor, iar de la 1.30 la 2.00 Bd. Iuliu Maniu – Cora – spre Şoseaua Cotroceni – Splaiul Independentei – si retur Splaiul Independentei – Sos Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – limita sector 6

Măsura a fost dispusă şi de primarul sectorului 4, Cristian Popescu- Piedone, potrivit unui comunicat al primăriei. Astfel, de la ora ora 22.00, marile artere de circulaţie vor fi închise, alternativ, pentru intervale de timp cuprinse între 30 şi 60 de minute.

Poliţia Locală a Sectorului 4 va sprijini trecerea bateriilor de utilaje, operaţiunile de deszăpezire realizându-se dinspre bulevarde, către străzile adiacente.

Primarul Cristian Popescu – Piedone adresează un apel cetăţenilor, rugându-i să parcheze autoturismele, astfel încât, acestea să nu blocheze trecerea utilajelor de deszăpezire. De asemenea, primarul recomandă locuitorilor sectorului 4 să evite deplasarea cu autovehiculele personale şi să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun.

În ceea ce priveşte străzile secundare, imediat după expirarea codului portocaliu, operatorii de deszăpezire vor ridica zăpada depozitată pe marginea acestora.

„Sunt pe deplin încredinţat că după oprirea ninsorii, asociaţiile de proprietari vor veni, ca de fiecare dată, în sprijinul demersurilor noastre, contribuind la îndepărtarea cantităţilor de zăpadă acumulată în jurul imobilelor de locuit. Iar, celor care vor dovedi responsabilitate şi simţ civic, le pregătim o surpriză: primii 10 reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, care vor reuşi să se mobilizeze cel mai eficient, vor fi răsplătiţi în plin sezon estival, cu câte o excursie de două persoane la mare, la soare, să uite de ninsoare”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4, citat în comunicat.