Atenţie maximă! Virusul care atacă milioane de smartphone-uri. Cum îţi dai seama că telefonul tău este virusat

Peste o sută de aplicații de pe Play Store sunt atacate cu un nou malware numit Soraka. Virusul afișează reclame pe ecranul telefonului chiar și atunci când acesta este în așteptare sau blocat.

26 dec. 2019, 14:17
Atenţie maximă! Virusul care atacă milioane de smartphone-uri. Cum îţi dai seama că telefonul tău este virusat

În acest moment, 104 aplicații sunt virusate cu malware-ul numit „Soraka”. Reperat la sfârșitul săptămânii trecute, virusul este ascuns în codul aplicațiilor, iar odată instalat pe un smartphone, misiunea sa este să afișeze bannere publicitare.

A apărut lista celor mai periculoase aplicaţii pe smartphone. Trebuie să le ştergi cât mai repede posibil!

Chiar și atunci când ecranul este blocat sau în așteptare, anunțurile apar fără cunoașterea utilizatorului, care, evident, nu știe că este legat de una dintre aplicațiile pe care le-a descărcat. Nu este foarte periculos, deoarece nu accesează date personale și nu fură, dar pentru hackeri, poate genera venituri de milioane de euro sau dolari.

White Ops Threat Intelligence a raportat că acest malware este prezent în peste 100 de aplicații rău intenționate cu 4,6 milioane de descărcări, care efectuează fraude publicitare. Toate aplicațiile folosesc un cod comun, „Soraka”.

Acestea sunt cele mai periculoase smartphone-uri. Vezi lista completă cu cele mai nocive telefoane FOTO

Acest malware necesită timp pentru activare, spun experţii care l-au descoperit. Nu lovește imediat și așteaptă ceva timp înainte de a umple smartphone-ul cu reclame. Google este informat și cele 104 aplicații vor dispărea din Play Store. Și, în mod evident, este recomandabil să le dezinstalați.


loading...