ATENŢIE PĂRINŢI! Un virus face victime printre copii

Un virus periculos ameninţă copiii în această perioadă. Semnalul de alarmă vine de la pediatri. Ei spun că în ultimele săptămâni s-au prezentat la medic tot mai mulţi copii infectaţi cu rotavirus, iar numărul cazurilor creşte alarmant. Medicii atrag atenţia că rotavirusul este foarte contagios.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 12:07
ATENŢIE PĂRINŢI! Un virus face victime printre copii

Rotavirusul este extrem de contagios şi provoacă sugarilor diaree, febră şi vomă. „Un copil cu diaree cu rotavirus se poate deshidrata. Niciun antibiotic nu este indicat şi nu modifică evoluţia diareei cu rotavirus. Antibioticele nu trebuie date, sunt contraindicate şi în unele cazuri pot avea efecte negative„, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu.

„Ca şi mamă, m-am simţit neputincioasă, pentru că nu ştiam ce să-i fac copilului. Este o experienţă extrem de neplăcută, pe care nu aş dori o nimănui”, a mărturisit o mămică după ce copilul ei a contactat virusul.

Pediatrii spun că în ultimele săptămâni numărul spitalizărilor cauzate de rotavirus a crescut în Bucureşti. Şi, din păcate, acest lucru se va întâmpla în continuare pentru că acest virus rezistă la frig. Virusul se transmite uşor dacă nu respectăm igiena.

„Dacă ne ducem la locurile de joacă, transmiterea poate fi făcută cu foarte mare uşurinţă. Prevenţia prin spălatul pe mâini este ideală, iar dacă nu putem să ne spălăm trebuie să avem în geanta copilului gel antibacterian”, a mai spus medicul pediatru.

Medicii spun că există o singură armă pentru prevenţia rotavirusului: vaccinul.

Anul trecut, infecţia cu rotavirus a afectat peste 37.000 de copii. La nivel mondial, datele sunt şi mai alarmante: rotavirusul determină sute de mii de decese.