ATENŢIE! Pedepse aspre pentru cei care încearcă să fure la vot

Pedepse cu închisoare pentru cei care nu respectă legea! Campania pentru referendum a fost marcată de acuzaţii de fraudare a votului, dar românii trebuie să ştie că orice astfel de acţiune îi poate băga după gratii.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 03:35
ATENŢIE! Pedepse aspre pentru cei care încearcă să fure la vot

Între 6 luni şi 3 ani de închisoare riscă cei care nu respectă principiul votului secret. Trebuie să ştiţi că şi tentativa de a fotografia buletinul ştampilat în cabina de vot se pedepseşte. Cei care oferă bani pentru ca alegătorii să ştampileze un anume răspuns la referendum sau să nu se prezinte la vot, riscă până la 5 ani de închisoare.

Tot cu 5 ani de închisoare s-ar putea alege şi cetăţenii care votează de mai multe ori. Cei care se gândesc să practice turismul electoral, trebuie să ştie că sunt şanse mari să fie descoperiţi. Listele electorale vot fi verificare în termen de 60 de zile de la închiderea urnelor.

Tipărirea de buletine false sau introducerea în urnă a mai multor buletine se pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani. La fel şi furtul urnei sau al ştampilelor.

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi în cele peste 18.000 de secţii de votare deschise în ţară şi cele 306 în străinătate, pentru a se pronunţa în favoarea sau împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu.