Atenţie, pensionari! Înşelătorie cu dezinfecţie contra coronavirus, în numele Casei de Pensii Bucureşti

În plină epidemiei de coronavirus şarlatanii nu dorm. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a deschis dosar penal pe numele a două femei pentru tentativă de furt prin violare de domiciliu. În fapt, două femei purtând măști și mănuși chirurgicale, au pătruns în locuinţa unei persoane în vârstă de 86 de ani, din București, după ce i-ar fi prezentat o legitimație emisă de Casa de Pensii a Municipiului București, pretinzând că au venit să dezinfecteze apartamentul. Au fost surprinse de o vecină a victimei, care a alertat Poliţia. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 14:12
Atenţie, pensionari! Înşelătorie cu dezinfecţie contra coronavirus, în numele Casei de Pensii Bucureşti

„La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului.

Astfel, viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată „Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri.
Inculpatele nu ar fi reușit să sustragă niciun bun deoarece activitatea lor infracțională ar fi fost întreruptă de o vecină a persoanei vătămate, care le-ar fi surprins pe acestea în locuința persoanei vătămate și care a sesizat organele de poliție”, a anunţat Ministerul Public.

Cele două femei au fost reţinute de organele de cercetare penală ale Secției 12 Poliție București şi s-au ales cu dosar penal. Cele două vor fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.