Atenţie! Riscaţi să nu fiţi despăgubiţi, în caz de accident fără anvelope de iarnă

Dacă circulaţi cu maşina neechipată cu anvelope de iarnă pe un drum acoperit de gheaţă, zăpadă sau polei, mare atenţie! În situaţia nefericită în care provocaţi un accident, asiguratorii pot refuza să vă despăgubească în totalitate sau în parte. Astfel, veţi fi nevoiţi să plătiţi din propriul buzunar o mare parte din reparaţii.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 21:46
Atenţie! Riscaţi să nu fiţi despăgubiţi, în caz de accident fără anvelope de iarnă

Dacă vehiculul implicat într-un accident rutier pe un drum acoperit cu gheaţă sau zăpadă nu este dotat cu anvelope de iarnă, unii asiguratori suportă integral despăgubirea. Dar aceasta este situaţia fericită.

Când este vorba de o asigurare facultativă, companiile au posibilitatea să refuze despăgubirea sau să acopere doar o parte din aceasta, invocând echiparea necorespunzătoare a autoturismelor. Acest refuz trebuie însă prevăzut, în mod expres, în contractul de asigurare.

Unele companii de asigurări aplică o franciză de 30% din valoarea pagubei, pentru daunele survenite în urma unui accident rutier. Spre exemplu, dacă şoferul proavoacă un accident pe un drum acoperit de gheaţă, zăpadă sau polei şi nu are maşina echipată cu anvelope de iarnă, iar pagubele se ridică la 100 de lei, compania va suporta o despăgubire în valoare de 70 de lei, iar şoferul va scoate din buzunar 30 de lei.

Accidentele produse în urma echipării necorespunzătoare, pot provoca daune ireparabile.

Sfatul asiguratorilor pentru perioada 1 noiembrie – 28 februarie este ca toţi şoferii să işi echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă.