Atenţie români! Carne de curcan infectată cu gripa aviară în depozitele din România

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat faptul că a fost notificată de către Comisia Europeană cu privire că, din fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de grip aviară, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. 

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 16:16
Atenţie români! Carne de curcan infectată cu gripa aviară în depozitele din România

Carnea de curcan a a ajuns la trei depozite din judeţul Bihor. ANSVSA, în regim de urgenţă, a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acţioneze de urgenţă pentru identificarea tututor beneficiarilor produselor în cauză şi retragerea de la comercializarea şi incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005.

”Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Din analiza informaţiilor primite a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor”, a anunţat, vineri, ANSVSA.