Atenție români! Programul „Prima Casă” oferă o reducere a TVA-ului de 5% la achiziționarea unei locuințe. Care sunt condițiile

Programul "Prima Casă" va include o cotă redusă de TVA de 5% la achiziționarea unei locuințe care depășește suma de suma de 450.000 de lei, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

17 dec. 2021, 09:35
Atenție români! Programul „Prima Casă” oferă o reducere a TVA-ului de 5% la achiziționarea unei locuințe. Care sunt condițiile

Programul „Prima Casă”  va include o reducere a TVA-ului cu 5% pentru achiziționarea unei locuințe a cărei valoare depăşeşte suma de 450.000 de lei, dar nu depăşeşte suma de 700.000 de lei, a anunțat azi, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul ședinței de Guvern.

„În completarea programului „Prima Casă” stabilim o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuinţe a cărei valoare depăşeşte suma de 450.000 de lei, dar nu depăşeşte suma de 700.000 de lei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Guvernul nu va aproba scăderea plafonului de încadrare a microîntreprinderilor la 500.000 de euro. Anunţul lui Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat azi, în cadrul ședinței de Guvern, că nu va aproba scăderea plafonului de încadrare a microîntreprinderilor la 500.000 de euro. Prim-ministrul a menționat că această decizie este menită pentru a proteja antreprenorii români, mari și mici, pe fundaul unui context economic dificil, cauzat de pandemie.

Nicolae Ciucă, moment de reculegere pentru eroii Revoluției din ’89: „Mai mult de 1.000 de oameni au plătit cu viaţa, curajul de a se opune dictaturii”

„Pentru că am văzut o serie de dezbateri generate pe tema coborârii începând cu 1 ianuarie 2022, a plafonului de încadrare a microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500.000 de euro, aş dori să clarific de pe acum acest lucru.

Guvernul nu va aproba o astfel de iniţiativă. Antreprenorii români au nevoie de un mediu predictibil şi prietenos pentru a-şi dezvolta şi consolida afacerile cinstit.

Nu trebuie taxaţi suplimentar şi am discutat şi analizat. Vom respecta prevederile aplicării Codului Fiscal” a explicat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă anunţă decizii cruciale. Guvernul aplică TVA de 5% pentru energie

Sunt cele mai dure măsuri pentru români pe care Guvernul le adoptă azi. Salariile şi sporurile bugetarilor vor fi îngheţate, iar acum se discută şi despre reducerea TVA-ului pentru energia termică.

„Avem astăzi pe agenda şedinţei de Guvern două proiecte importante care fac parte din pachetul legislativ ce va sta la fundamentarea bugetului pe anul 2022. În şedinţa precedentă am am adoptat şi aprobat măsurile sociale pentru creşterea alocaţiilor, pensiilor şi indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi.

Nicolae Ciucă, şedinţă de urgenţă cu Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor la Palatul Victoria

Astăzi avem pe masa de lucru OUG privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli. Din discuţiile pe care le-am avut şi dezbaterile la nivelul fiecărui Minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului României pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, fundamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici ce aparţin unor categorii vulnerabile care au cea mai mare nevoie de susţinere.

În şedinţa de astăzi vom stabili ca de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată cotă a TVA de 5% pentru livrarea de energie termică atât pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă pentru atenuarea impactului creşterii preţurilor.