Atenţie să nu vă stricaţi vacanţa! Top 10 locuri din Europa unde turiştii devin cel mai uşor victimele hoţilor de buzunare

O nouă cercetare arată că cele mai proaste locuri de vizitat sunt cu precădere în Spania și Franța, deoarece există și cel mai mare risc de furt de buzunare.

30 iul. 2022, 17:10
Atenţie să nu vă stricaţi vacanţa! Top 10 locuri din Europa unde turiştii devin cel mai uşor victimele hoţilor de buzunare

Turiștii sunt adesea ținta hoţilor de buzunare. Ultimele studii arată că cele mai predispuse locuri pentru mica infracţionalitate care are ca victimă turiştii sunt în Franţa şi Spania, deoarece aici în aceste ţări există cel mai mare risc de furt de buzunare.

Oficial, zona pietonală din Barcelona, ​​Las Ramblas, este, conform rezultatelor studiului money.co.uk, cel mai rău loc pentru turişti, din cauza prezenței aici a multor hoți de buzunare. Peste 3.200 de comentarii ale călătorilor pe platforma Tripadvisor confirmă acest lucru.

Citeşte şi Mircea Badea şi Carmen Brumă au plecat în vacanţă. Ce destinaţie au ales cei doi: „Am avut un zbor fără întârziere”

Cu toate acestea, turiștii pot lua anumite măsuri pentru a se proteja de hoții de buzunare. Pe lângă faptul de a ține banii într-o borsetă sub haine, ei îşi pot lăsa banii și obiectele de valoare la hotel.

Turnul Eiffel, ca cea mai faimoasă atracție a capitalei franceze, a ajuns și el în fruntea acestei liste. Prezența hoților de buzunare în acea zonă a fost confirmată de peste 2.500 de utilizatori ai platformei menționate mai sus. De fapt, până la patru atracții din Paris sunt printre primele 10 locuri din acest top, la numărul de hoți de buzunare.

Citeşte şi Care sunt destinațiile de vacanţă preferate ale românilor în 2022 / Cât timp își petrec turiștii în străinătate

Iată cum arată Top 10:

1. Las Ramblas, Barcelona

2. Turnul Eiffel, Paris

3. Fântâna Trevi, Roma

4. Podul Carol, Praga

5. Bazilica Sacre Coeur, Paris

6. Colosseum, Roma

7. Piața Orașului Vechi, Praga

8. Muzeul Luvru, Paris

9. Notre Dame, Paris

10. Sagrada Familia, Barcelona.