Care sunt destinațiile de vacanţă preferate ale românilor în 2022 / Cât timp își petrec turiștii în străinătate

Românii profită din plin de perioada verii. Italia, Marea Britanie, Spania, Grecia și Franța sunt destinațiile preferate ale turiștilor din țara noastră. 

23 iul. 2022, 09:15
Care sunt destinațiile de vacanţă preferate ale românilor în 2022 / Cât timp își petrec turiștii în străinătate

Vacanţe români. După Italia, Regatul Unit, Grecia și Franța, în topul statelor cele mai vizitate din Europa, de români, se mai află Germania, Austria și Belgia.

Orașele aflate în topul listei de rezervări pentru biletele de avion sunt Londra, Milano, Roma, Viena și Bruxelles, uarmate de Paris, Dublin și Barcelona, a transmis Kiwi.com într-un comunicat de presă.

Românii preferă vacanțe scurte, tip „city break”

Față de anul trecut, numărul rezervărilor depășește cu 70%, mai precizează sursa citată. 37% dintre călători îşi rezervă vacanţele de la 3 săptămâni până la 2 luni înainte. 14% dintre ei preferă să rezerve între 2 şi 4 luni în avans, pe când alţi 14% îşi programează concediile cu o săptămână sau două înainte. 8% sunt mai spontani şi fac rezervări cu 4-6 zile înainte, în timp ce un procent de 13% preferă rezervările „last minute” şi achiziţionează bilete cu 3 zile, sau chiar mai puţin, în avans.

Aici găseşti cea mai curată plajă din România. Locul perfect pentru a te relaxa în vacanţă. Nu ai mai văzut un nisip atât de fin
„Nu e o surpriză că destinaţiile europene sunt în topul listei pentru călătorii români: aceştia se bucură de concedii în ţări cunoscute pentru vacanţe şi oraşe relativ apropiate de casă, având în vedere că beneficiază de flexibilitate şi zboruri accesibile de durată mai scurtă. Ne bucurăm să vedem că apetitul pentru călătorii pe Kiwi.com a crescut cu 70% faţă de anul trecut şi depunem eforturi pentru a oferi oamenilor soluţii simple pentru deplasări, contribuind la o experienţă de vacanţă cât mai plăcută.

Suntem surprinşi să vedem că oamenii aleg Kiwi.com şi pentru zboruri domestice, călătorind destul de des către capitală, demonstrând că numărul de evenimente din această vară a pus Bucureştiul pe harta oraşelor de interes”, a declarat Eliska Dockalova, director Customer Experience la Kiwi.com.

Sfaturi utile pentru o vacanţă reuşită. Cum eviţi problemele de sănătate în concediu
Referitor la timpul pe care românii îl petrec în vacanţe, din datele Kiwi.com reiese că aceştia sunt fani ai experienţelor de tip city break. 74% dintre respondenți au declarat că stau până la 3 zile la destinaţie. 12% preferă vacanţe de la 4 până la 6 zile, în timp ce 12% petrec de la una la două săptămâni în destinaţiile alese.

Față de 2021, costul mediu al unui bilet de avion în 2022 a crescut cu 7%, dar suma este cu 5,8% mai mică decât în 2019. Costul unui bilet depinde de durata zborurilor.